Een sentiment volgde snel op met call-outs naar het Twitter-account die apparaten belichten die Adidas Superstar Femme onnodig worden belast met draadloos verbonden bloatware-functies. Om eerlijk te zijn, deze reactie is precies dezelfde die Nike's eerste zelfvetersysteem ontving. Maar deze keer kwam de aankondiging Nike Air Max 270 Femmeook op de hielen van CES, het natuurlijke huis van onnodige elektronische gadgets. Mensen worden zo opgebrand door slimme toiletten dat ze nog niet klaar zijn om te horen dat schoenen een aangesloten hardware-onderdeel krijgen.
En eerlijk gezegd begrijp ik het. Het is moeilijk te zeggen dat de oplossing voor een Nike Air Max 270 Damen ontwerp zonder kaarten is om ongeveer de helft van de hardware toe te voegen die in je smartphone Adidas Ultra Boost Femme wordt gebruikt en de mogelijkheid om met je telefoon met je schoenen te praten.
Maar de Adapt BB werkt echt op twee niveaus, en om te zien of er daar een verband is als het gaat om verbonden schoenen, moet je de context beschouwen. Al een tijdje is de heilige graal van schoenontwerp de jacht geweest voor een echt "laceless lockdown" -schoen voor basketbaltoepassingen. Niet alleen een gebrek aan veters, maar verbeterde Nike Air Max 90 Dames lockdown - een pasvorm die grenst aan op maat gegoten, Nike Roshe Run Femme waardoor wordt voorkomen dat de voet van een speler in een schoen beweegt, zelfs in extreme sneden of korte stops. Denk aan de bochten in een auto in combinatie met verstelbare stoelen - het maakt niet uit hoe hard de auto kan draaien als hij je helemaal rondom de Nike Air Max Tn Femme cabine gooit.
De benadering van Nike hiervoor maakt effectief gebruik van een enkel snoer en een motor om een ??traditionele set veters te vervangen.
Nike-concurrent Adidas streeft het doel op een andere manier na, met behulp van geweven textiel en zelfverstrakking in de N3XT L3V3L-basketbalschoen.
Ongeacht de aanpak, er zijn echte, echte voordelen aan het proberen om veters te elimineren of te ontwikkelen. De toevallige toeschouwer die zich schuldig maakt aan automatisch vetersysteem zal zich misschien niet Nike Air Max 270 Dames realiseren dat vetersluiting en lockdown in feite een enorm probleem zijn voor veel professionele spelers. De typische speler heeft zijn schoenen geregen in de kleedkamer en laat ze dan op die manier het hele spel door elkaar lopen, tenzij ze om de een of andere reden van de baan komen en ze laten afstellen. Soms hebben ze Adidas Superstar Femme zelfs een coach die zorgt voor vetersluiting, omdat het onmogelijk is om voldoende torsie te krijgen om volledig te kunnen afsluiten Nike Air Huarache Femme in hun gameschoenen.