Problem with Custom Reports after upgrading to Win 8.1 Pro

Build and share your cool customized reports built w/ one sql, Chart.js and Lua (https://github.com/moneymanagerex/general-reports)
dimidimi
Super MMEX User
Posts: 37
Joined: Tue Mar 04, 2014 10:46 am
Are you a spam bot?: No

Problem with Custom Reports after upgrading to Win 8.1 Pro

Post by dimidimi »

Hi everyone!

I have been using RC2 (64bit Portable) since it became available and in the mean time I upgraded from Windows 7 Pro (64bit)  to Windows 8.1 Pro (64bit). After the upgrading the literals of Payees and Categories in custom reports do not come out correctly. Specifically, I only get the colon ":" besides each description.

Could anyone help with this one? Thanks
Dimitrios

Nikolay
MMEX Developer
Posts: 1361
Joined: Sat Dec 06, 2008 2:27 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Sankt-Petersburg, Russia

Re: Problem with Custom Reports after upgrading to Win 8.1 P

Post by Nikolay »

non Latin symbols?
Try to open %temp%\MoneyManagerEx_rep\index.html
in text editor or alter internet browser (not iexplore).
Is categories empty in this case as well?

dimidimi
Super MMEX User
Posts: 37
Joined: Tue Mar 04, 2014 10:46 am
Are you a spam bot?: No

Re: Problem with Custom Reports after upgrading to Win 8.1 P

Post by dimidimi »

Nikolay wrote:non Latin symbols?
Try to open %temp%\MoneyManagerEx_rep\index.html
in text editor or alter internet browser (not iexplore).
Is categories empty in this case as well?
I loaded the file in textedit and still I'm not able to see any category descriptions.

Nikolay
MMEX Developer
Posts: 1361
Joined: Sat Dec 06, 2008 2:27 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Sankt-Petersburg, Russia

Re: Problem with Custom Reports after upgrading to Win 8.1 P

Post by Nikolay »

Could you please create empty DB, for example test.mmb, and insert one problem transaction the upload file for tests?

dimidimi
Super MMEX User
Posts: 37
Joined: Tue Mar 04, 2014 10:46 am
Are you a spam bot?: No

Re: Problem with Custom Reports after upgrading to Win 8.1 P

Post by dimidimi »

Nikolay wrote:Could you please create empty DB, for example test.mmb, and insert one problem transaction the upload file for tests?
Here it is is. Please check the attached file.
test.mmb
(71 KiB) Downloaded 266 times
Attachments
test.mmb
(71 KiB) Downloaded 264 times

Nikolay
MMEX Developer
Posts: 1361
Joined: Sat Dec 06, 2008 2:27 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Sankt-Petersburg, Russia

Re: Problem with Custom Reports after upgrading to Win 8.1 P

Post by Nikolay »

I've reproduced this problem on my Win7X64.

I suggest workaround solution for Category Name.
Problem here in Lua code.Delete it.

Code: Select all

    local category = record:get("Category") ..":"..record:get("Subcategory");
    record:set("Category Name", category)
and add into SQL

Code: Select all

case (case ifnull(averages.subcategid, -1) when -1 then ifnull(averages.subcategid,-1) else ifnull(averages.subcategid, -1) end) when -1 then cat.categname
    else cat.categname ||':'||scat.subcategname end  "Category Name",

dimidimi
Super MMEX User
Posts: 37
Joined: Tue Mar 04, 2014 10:46 am
Are you a spam bot?: No

Re: Problem with Custom Reports after upgrading to Win 8.1 P

Post by dimidimi »

Nikolay wrote:I've reproduced this problem on my Win7X64.

I suggest workaround solution for Category Name.
Problem here in Lua code.Delete it.

Code: Select all

    local category = record:get("Category") ..":"..record:get("Subcategory");
    record:set("Category Name", category)
and add into SQL

Code: Select all

case (case ifnull(averages.subcategid, -1) when -1 then ifnull(averages.subcategid,-1) else ifnull(averages.subcategid, -1) end) when -1 then cat.categname
    else cat.categname ||':'||scat.subcategname end  "Category Name",
Thanks Nikolay! This workaround fixed the reporting part of the report. However, the category description on the graph are shown as "nil"

Nikolay
MMEX Developer
Posts: 1361
Joined: Sat Dec 06, 2008 2:27 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Sankt-Petersburg, Russia

Re: Problem with Custom Reports after upgrading to Win 8.1 P

Post by Nikolay »

I think solution is to get data from html table directly.

dimidimi
Super MMEX User
Posts: 37
Joined: Tue Mar 04, 2014 10:46 am
Are you a spam bot?: No

Re: Problem with Custom Reports after upgrading to Win 8.1 P

Post by dimidimi »

Nikolay wrote:I think solution is to get data from html table directly.
I'm not really sure how to do that but anyway... Is the "problem" with the non-Latin symbols something which you're going to fix it in the final version?

EDIT:

All problems seem to be resolved after changing the "Language for non-Unicode programs" to Greek. I'm not sure if this is the proper way to solve this change took me back to where I was a far a reporting is concerned.
Attachments
Regional_Settings.jpg
Regional_Settings.jpg (117.81 KiB) Viewed 1272 times
Regional_Settings.jpg
Regional_Settings.jpg (117.81 KiB) Viewed 1272 times

Nikolay
MMEX Developer
Posts: 1361
Joined: Sat Dec 06, 2008 2:27 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Sankt-Petersburg, Russia

Re: Problem with Custom Reports after upgrading to Win 8.1 P

Post by Nikolay »

seems it's solution. I've checked te report with curillic - working. Unfortunatly can't solve the problem on c++ side.

Post Reply