Inputting transactions...Invalid Category!! Why?

Vista, 7, 8, 8.1. Unicode builds: x86, x64, ia64 versions available.

Moderator: Renato

Post Reply
gusgf
New MMEX User
Posts: 8
Joined: Tue Nov 24, 2015 2:08 pm
Are you a spam bot?: No

Inputting transactions...Invalid Category!! Why?

Post by gusgf »

Why am I being forced to input a category?

Where in the documentation does it say this is not an option?

Please tell me this is not necessary.

User avatar
GabrieleV
MMEX Developer
Posts: 158
Joined: Wed Apr 09, 2014 7:45 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Italy

Re: Inputting transactions...Invalid Category!! Why?

Post by GabrieleV »

Category is mandatory. If you don't want it, simply use a fake one..

Inviato dal mio Nexus 5

gusgf
New MMEX User
Posts: 8
Joined: Tue Nov 24, 2015 2:08 pm
Are you a spam bot?: No

Re: Inputting transactions...Invalid Category!! Why?

Post by gusgf »

GabrieleV wrote:Category is mandatory. If you don't want it, simply use a fake one..

Inviato dal mio Nexus 5
Seriously. So why on the Android version it is not required?

Would be nice not to have to assign a category but it's no big deal.

luigi3
New MMEX User
Posts: 6
Joined: Wed Oct 07, 2015 2:23 pm
Are you a spam bot?: No

Re: Inputting transactions...Invalid Category!! Why?

Post by luigi3 »

Hi GabrieleV,
why also Payee is mandatory when I insert a transaction from windows app? From android app is not mandatory.
Thanks

gusgf
New MMEX User
Posts: 8
Joined: Tue Nov 24, 2015 2:08 pm
Are you a spam bot?: No

Re: Inputting transactions...Invalid Category!! Why?

Post by gusgf »

Anyone care to comment on the discrepancy between the Android and Windows apps.

I assume it's down to coding and can be changed. Can this be done on the next version please?

Functionally there is no sense to it. 

Otherwise it's a fine app :)

User avatar
GabrieleV
MMEX Developer
Posts: 158
Joined: Wed Apr 09, 2014 7:45 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Italy

Re: Inputting transactions...Invalid Category!! Why?

Post by GabrieleV »

I don't know Android version, I think that they will insert a dummy or empty one. Try to open a DB created on Android on Windows and show what happens with categories and payee.

Inviato dal mio Nexus 5

gusgf
New MMEX User
Posts: 8
Joined: Tue Nov 24, 2015 2:08 pm
Are you a spam bot?: No

Re: Inputting transactions...Invalid Category!! Why?

Post by gusgf »

GabrieleV wrote:I don't know Android version, I think that they will insert a dummy or empty one. Try to open a DB created on Android on Windows and show what happens with categories and payee.

Inviato dal mio Nexus 5
That's what I've already done! 

User avatar
GabrieleV
MMEX Developer
Posts: 158
Joined: Wed Apr 09, 2014 7:45 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Italy

Re: Inputting transactions...Invalid Category!! Why?

Post by GabrieleV »

And so what happens?

Inviato dal mio Nexus 5

luigi3
New MMEX User
Posts: 6
Joined: Wed Oct 07, 2015 2:23 pm
Are you a spam bot?: No

Re: Inputting transactions...Invalid Category!! Why?

Post by luigi3 »

GabrieleV wrote:And so what happens?

Inviato dal mio Nexus 5
For payee, in the android db, when it is put into windows app, the field is "error payee". If I add a transaction on windows app, the payee is mandatory, but on android app no.

User avatar
GabrieleV
MMEX Developer
Posts: 158
Joined: Wed Apr 09, 2014 7:45 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Italy

Re: Inputting transactions...Invalid Category!! Why?

Post by GabrieleV »

Ok, so use the same error payee for your transaction on Windows..

Agree that should be better to allow user if enable/disable payee, but it isn't really difficult to always choose "error payee"

Inviato dal mio Nexus 5

Post Reply