Stock Price will not update.

Vista, 7, 8, 8.1. Unicode builds: x86, x64, ia64 versions available.

Moderator: Renato

paulius55
New MMEX User
Posts: 6
Joined: Mon Feb 29, 2016 9:10 am
Are you a spam bot?: No

Stock Price will not update.

Post by paulius55 »

I have the latest version of MMEX running on Windows 10. Today I tried to update my share price by pressing the grey button on stocks screen. I have never had a problem with this process and last updated 2 days ago. However, today it returns an error "Cannot get data from WWW!" and the button turns red. The PC is connected to the internet and if I right click on the stock and press Stock Web Page, it loads the correct page from Yahoo in the browser. I cannot update the share price manually as it is greyed out and following the suggestion in the forum of Add Transaction still does not allow the price to be updated manually.

Joe91
New MMEX User
Posts: 4
Joined: Wed Jan 04, 2017 11:09 pm
Are you a spam bot?: No

Re: Stock Price will not update.

Post by Joe91 »

I have this problem also.

I also use 'Stock Market Functions' for Excel, (SMF_Addin) by Randy Harmelink. This has also stopped working the last few days. I believe Randy says there has been a change on Yahoo, which he hopes will be fixed, but could also be a permanent change which will need to be worked around.

I've not investigated it in detail, so sorry if this doesn't help much.

Joe91
New MMEX User
Posts: 4
Joined: Wed Jan 04, 2017 11:09 pm
Are you a spam bot?: No

Re: Stock Price will not update.

Post by Joe91 »

Hi Paulius,

Looks like bad news:

YahooCare @YahooCare
Replying To: @JDMMIG
It has come to our attention that this service is being used in violation of the Yahoo Terms of Service. As such, the service is being discontinued. For all future markets and equities data research, please refer to finance.yahoo.com .

https://yahoo.sdx.socialdynamx.com/port ... n/19248672

Janvenken
New MMEX User
Posts: 4
Joined: Mon Jan 04, 2016 6:04 pm
Are you a spam bot?: No

Re: Stock Price will not update.

Post by Janvenken »

And can we use another site to get the stock data?

adamlylegallagher
New MMEX User
Posts: 5
Joined: Wed Nov 08, 2017 1:31 am
Are you a spam bot?: No

Re: Stock Price will not update.

Post by adamlylegallagher »

I got the same error message? is there a new website to use other than the Yahoo site that shut down?

sweetman
New MMEX User
Posts: 12
Joined: Thu Jan 07, 2016 9:59 pm
Are you a spam bot?: No

Re: Stock Price will not update.

Post by sweetman »

I have the same problem.
Is there a workaround?
Thanks
tony

mr108
Super MMEX User
Posts: 37
Joined: Sun Oct 29, 2017 11:22 am
Are you a spam bot?: No

Re: Stock Price will not update.

Post by mr108 »

I found following free services for updating Stock prices but since I'm not a programmer I don't know if that can be used.
Hopefully MMEX developers can look into this soon - THANKS!

https://www.alphavantage.co/
https://www.alphavantage.co/support/#api-key

http://www.jarloo.com/real-time-google-stock-api/

https://1forge.com/forex-data-api/pricing (1,000 requests per day)

https://www.barchart.com/ondemand/free-market-data-api
Up to 100 symbols per query, and up to 2,500 queries per day


https://api.tiingo.com/
https://api.tiingo.com/pricing
Requests Per Day 20,000

mr108
Super MMEX User
Posts: 37
Joined: Sun Oct 29, 2017 11:22 am
Are you a spam bot?: No

Re: Stock Price will not update.

Post by mr108 »

I tested again with the latest version of Android MMEX and it can now update both currencies exchange rates and stock prices.

Exchange rates are updated with Fixer

http://fixer.io/
Fixer is a free API for current and historical foreign exchange rates published by the European Central Bank.
The rates are updated daily around 4PM CET every working day.

although this one https://www.alphavantage.co/ could be better since it can provide the cryptocurrencies prices as well
https://www.alphavantage.co/support/#api-key



and
Stock prices are updated with Morningstar.
and https://www.alphavantage.co/ is also providing stock prices


Perhaps same thing could be done with the desktop app?

Nikolay
MMEX Developer
Posts: 1386
Joined: Sat Dec 06, 2008 2:27 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Sankt-Petersburg, Russia

Re: Stock Price will not update.

Post by Nikolay »


Nikolay
MMEX Developer
Posts: 1386
Joined: Sat Dec 06, 2008 2:27 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Sankt-Petersburg, Russia

Re: Stock Price will not update.

Post by Nikolay »

I have finished. But I am not sure if nightly build is available.
https://ci.appveyor.com/project/slodki/moneymanagerex

Post Reply