MMEX database upgrade error

Vista, 7, 8, 8.1. Unicode builds: x86, x64, ia64 versions available.

Moderator: Renato

Post Reply
TroyHedges
New MMEX User
Posts: 2
Joined: Thu Apr 15, 2021 2:51 am
Are you a spam bot?: No

MMEX database upgrade error

Post by TroyHedges »

I receive the following error when I try to open my database. Windows 10, 64 bit. I received the same error message on 1.3.7(? I think that was the version) and then just installed the latest version 1.5.

[Window Title]
MMEX database upgrade

[Main Instruction]
MMEX database upgrade to version 3 failed!

[Content]
Please restore DB from autocreated pre-upgrade backup and retry or contact MMEX support

SQL logic error[1]: no such table: BILLSDEPOSITS_V1

[OK]

[Window Title]
MoneyManagerEx Error

[Content]
INFOTABLE_V1: Exception SQL logic error[1]: no such table: INFOTABLE_V1, {
"INFOID": 29,
"INFONAME": "ISUSED",
"INFOVALUE": "0"
}

[OK]

Help, please. Thank you!
User avatar
Renato
MVP MMEX User
Posts: 329
Joined: Mon Apr 25, 2011 7:36 pm
Are you a spam bot?: No
Location: near Zurich
Contact:

Re: MMEX database upgrade error

Post by Renato »

regards Renato use MMEX since 2009, now with Windows 11
Nikolay
MMEX Developer
Posts: 1509
Joined: Sat Dec 06, 2008 2:27 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Sankt-Petersburg, Russia

Re: MMEX database upgrade error

Post by Nikolay »

It seems your app is to old.
TroyHedges
New MMEX User
Posts: 2
Joined: Thu Apr 15, 2021 2:51 am
Are you a spam bot?: No

Re: MMEX database upgrade error

Post by TroyHedges »

What do you mean my app is too old? 1.5 is the latest version, is it not? I opened the database in February. I've been using mmex for a long time, but if the shelf life is only a couple months I will find something else.
User avatar
Renato
MVP MMEX User
Posts: 329
Joined: Mon Apr 25, 2011 7:36 pm
Are you a spam bot?: No
Location: near Zurich
Contact:

Re: MMEX database upgrade error

Post by Renato »

I suspect they installed version 1.4 in between, this version is no longer supported. In order to use version 1.5, you have to reset the database to the old version. There are many posts and instructions on this in the forum.
regards Renato use MMEX since 2009, now with Windows 11
Nikolay
MMEX Developer
Posts: 1509
Joined: Sat Dec 06, 2008 2:27 pm
Are you a spam bot?: No
Location: Sankt-Petersburg, Russia

Re: MMEX database upgrade error

Post by Nikolay »

I remembered, this has already happened. But I don't remember the details.

https://github.com/moneymanagerex/money ... ssues/1928
Post Reply